Xάος ξανά στα αεροδρόμια της Αυστραλίας λόγω της ηφαιστειακής τέφρας
Η ηφαιστειακή τέφρα από τη Χιλή επέστρεψε στην Αυστραλία και μαζί με αυτήν επέστρεψε και το χάος στις αερομεταφορές. Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες πτήσεις επηρεάστηκαν λόγω της τέφρας και πολλές αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν τα αεροπλάνα τους. Το αεροδρόμιο στην Αδελαΐδα στη νότια Αυστραλία έκλεισε και τοπικές πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια της Καμπέρα και του Σίδνεϊ. Εξετάζεται, μάλιστα το ενδεχόμενο να ακυρωθούν και οι διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.
Η ηφαιστειακή τέφρα από τη Χιλή επέστρεψε στην Αυστραλία και μαζί με αυτήν επέστρεψε και το χάος στις αερομεταφορές.
Την περασμένη εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες πτήσεις επηρεάστηκαν λόγω της τέφρας και πολλές αεροπορικές εταιρείες καθήλωσαν τα αεροπλάνα τους.
Κι ενώ φαινόταν ότι η κατάσταση ομαλοποιείται, η τέφρα αφού έκανε σχεδόν το γύρο του κόσμου επέστρεψε στην Αυστραλία.
Το αεροδρόμιο στην Αδελαΐδα στη νότια Αυστραλία έκλεισε και τοπικές πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια της Καμπέρα και του Σίδνεϊ για πρώτη φορά. Εξετάζεται, μάλιστα το ενδεχόμενο να ακυρωθούν και οι διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.
Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να πραγματοποιηθούν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, 700 πτήσεις ακυρώθηκαν και 100.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)
