Με νέα διοίκηση, και ενώ ετοιμάζεται για ανακαίνιση του κτηρίου της στην οδό Πανεπιστημίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά σύντομα το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της. Στόχος είναι «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι"» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε επίσης την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.

Με νέα διοίκηση, και ενώ ετοιμάζεται για ανακαίνιση του κτηρίου της στην οδό Πανεπιστημίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά σύντομα το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της. Στόχος είναι «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα «φλασάκι»» δήλωσε η  Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε επίσης την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.

Την ψηφιοποίησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα αναλάβει το νέο εφορευτικό συμβούλιο της, το οποίο συναντήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Παιδείας. Νέος πρόεδρος του συμβουλίου της θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για τη συλλογή του ψηφιακού υλικού και τη διευκόλυνση των χρηστών, η κ. Διαμαντοπούλου προανήγγελλε την ανάπτυξη Ηλεκτρονικής Μονάδας Διασύνδεσης για την υλοποίησης ενός Ενιαίου Εθνικού Συστήματος Βιβλιοθηκών, το οποίο θα είναι προσβάσιμο και από το Διαδίκτυο μέσω μιας κοινής μηχανής αναζήτησης.

Η υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η κτιριακή ανασυγκρότηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Νιάρχου.

«Θεωρώ ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι κρίσιμα, καθώς θα δημιουργηθεί η νέα Βιβλιοθήκη στο Φάληρο και θα αναδομηθεί η παλιά Βιβλιοθήκη, που είναι το κόσμημα των Αθηνών» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Μουτσόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr