Ψήφος εμπιστοσύνης από το Παρίσι στον Γιώργο Παπανδρέου
Η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει σήμερα (Πέμπτη) ο Έλληνας πρωθυπουργός. Του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και ότι θα συνεχίσει το θαρραλέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.
«Οι διαφορές απόψεων που μπορεί να εκφράσθηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες για το ελληνικό ζήτημα αφορούν τους όρους, αλλά όχι την αρχή ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έκανε το πρωί ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος κάλεσε «όλους να επιδείξουν το πνεύμα ευθύνης και συμβιβαστικότητας που είναι αναγκαίο για να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 0-2: Ιστορικό «διπλό» για την ομάδα του Βίγκο
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]
- Νάπολι – Γιουβέντους 2-1: Ο Χόιλουντ έστειλε τους «παρτενοπέι» στην κορυφή
- Ακινητοποιήθηκε το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη μετά από σύγκρουση με ζώο
- Το γραφένιο θα γκρεμίσει το λίθιο από τον «θρόνο» της αποθήκευσης ενέργειας;
