Οκτώ νεκροί μετά από επίθεση ενόπλων σε κυβερνητικό κτίριο στο Ιράκ
Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου στη Μπακούμπα του Ιράκ, ύστερα από δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν εκεί. Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το κτίριο, εντός του οποίου βρίσκονται ακόμη οι ένοπλοι μαζί με ορισμένα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου που κρατούνται όμηροι.
Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου στη Μπακούμπα, ύστερα από δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν εκεί.
Σύμφωνα με αξιωματούχους ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι ένοπλοι βρίσκονται ακόμη μέσα στο κτίριο.
Αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν ότι δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν νωρίτερα έξω από το κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Ντιγιάλα, πριν από την επίθεση των ενόπλων.
Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το κτίριο εντός του οποίου βρίσκονται ακόμα οι ένοπλοι μαζί με ορισμένα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, που κρατούνται όμηροι.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για συγκρούσεις εντός του κτιρίου μεταξύ των ενόπλων και δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
