Πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί για την Βεγγάζη
Το απόγευμα της Παρσκευής (18:00) αναχωρεί από τη Σαλαμίνα το φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, «Άγιος Ραφαήλ», με προορισμό τη Βεγγάζη, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης. Η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 30 τόνους, συγκεντρώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα.
Το απόγευμα της Παρασκευής (18:00) αναχωρεί από τη Σαλαμίνα το φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, «Άγιος Ραφαήλ», με προορισμό τη Βεγγάζη, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 30 τόνους, συγκεντρώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα.
Η αποστολή θα συνοδεύεται από δυο στελέχη της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να φθάσει στη Βεγγάζη εντός 36 – 40 ωρών.
Τη βοήθεια θα παραλάβει το κλιμάκιο του υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται στη Βεγγάζη, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες μονάδες της ΕΕ και του ΟΗΕ.
Κατά την αναχώρηση της ανθρωπιστικής αποστολής από τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Σπανόπουλου, στη θέση Κάτω Πούντα – Αμπελάκια Σαλαμίνας, θα παραβρεθεί και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

