Πρόσωπο κοινής αποδοχής για το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας συζητά η κυβέρνηση
Την τοποθέτηση προσώπου κοινής αποδοχής στην ηγεσία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, που θα αναλάβει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πρότεινε -βάσει πληροφοριών- ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της επίτευξης της πολυπόθητης συναίνεσης, την οποία τρόικα και Βρυξέλλες θέτουν πλέον ως απαραίτητη προϋπόθεση, κυρίως για να πειστούν ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το επώδυνο πρόγραμμα. Η ΝΔ φέρεται να μην απέρριψε την πρόταση αυτή όπως και την ιδέα για κοινή συνάντηση των δύο κομμάτων με την τρόικα.
Τηντοποθέτηση προσώπου κοινής αποδοχής στην ηγεσία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, που θα αναλάβει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, πρότεινε -βάσει πληροφοριών- ο πρωθυπουργός στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της επίτευξης της πολυπόθητης συναίνεσης, την οποία τρόικα και Βρυξέλλες θέτουν πλέον ως απαραίτητη προϋπόθεση, κυρίως για να πειστούν ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το επώδυνο πρόγραμμα.
Η ΝΔ φέρεται να μην απέρριψε την πρόταση αυτή όπως και την ιδέα για κοινή συνάντηση των δύο κομμάτων με την τρόικα, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών, επισήμαναν οι ίδιοι κύκλοι, αναφέρθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης κάποιων ζητημάτων, όπως τα παραπάνω.
Προφανώς βασιζόμενος σε αυτά τα σημεία και τη στάση της ΝΔ ως προς αυτές τις προτάσεις, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σημείωσε μετά το συμβούλιο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημεία επαφής και δυνατότητες επί της ουσίας συνεννόησης.
Άλλωστε σημασία έχει ότι για «σημεία σύγκλισης» και καλό κλίμα στο συμβούλιο μίλησαν και πηγές από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφθεί κανείς ότι μάλλον είναι πιο αντικειμενικοί, αφού δεν καλούνται να «εξυπηρετήσουν» καμία κομματική γραμμή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμία: Στα δικαστήρια η αγρότισσα που συνελήφθη για βίντεο στο Tik Tok – Τι ισχυρίζεται
- Ευρώπη: Το κέντρο δίνει τη θέση του στην ακροδεξιά
- Αγρότες: Έφτασαν τα τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο
- Αίγιο: Αναζητείται άνδρας που επιτέθηκε σε οδηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο
- Η ΑΕΚ κλείδωσε πρόκριση και εκτόξευσε τις πιθανότητές της για top-8 (pic)
- Ο Δένδιας στο Υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» – Παρακολούθησε βολή του νέου τύπου τορπίλης «SeaHake mod4»

