Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών στον υποθαλάσσιο χώρο της Κυλλήνης
Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 2:27 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 228 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στον υποθαλάσσιο χώρο με επίκεντρο την περιοχή της Κυλλήνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, γι' αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.
Αναστασιάδης Τάσος
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών σημειώθηκε στις 2:27 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 228 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στον υποθαλάσσιο χώρο, με επίκεντρο την περιοχή της Κυλλήνης, 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αμαλιάδας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, περίπου 15-20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας και γι’αυτό το λόγο έγινε και ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, προξενώντας ανησυχία στους κατοίκους.
Οι επιστήμονες εξετάζουν τη φύση της σεισμικής ακολουθίας αφού όπως έγινε γνωστό προηγήθηκαν μικροδονήσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι αυτή ήταν η κύρια δόνηση.
Τραυματισμοί ή υλικές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.
Η περιοχή δίνει τακτικά σεισμικά φαινόμενα και παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]
- Τεττέη και Ρενάτο, οι δύο «αποδείξεις» της βελτίωσης του Μπενίτεθ
- Φάμελλος: Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη ανήκουν σε όλους – Η κυβέρνηση μειώνει και τις δύο
