Προς τις 1.300 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο αποκρατικοποιήσεων, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από την ΕΕ για την άμεση λήψη μέτρων.
Κωστούλας Γεώργιος
Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο αποκρατικοποιήσεων, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από την ΕΕ για την άμεση λήψη μέτρων.
Στις 14:50 ο γενικός δείκτης κατέγραφε απώλειες 1,47% στις 1.302,81 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 32,2 εκατ. ευρώ. Νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 1.327 μονάδες.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 1,41%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 0,71% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,99%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 0,97%. Η Εθνική υποχωρούσε κατά 2,09% στα 4,68 ευρώ και η Alpha κατά 1,45% στα 3,39 ευρώ.
Εκτός τραπεζών ξεχώριζαν οι 3Ε (-2,71% στα 17,20 ευρώ), ΟΠΑΠ (-2,39% στα 13,08 ευρώ) και ΔΕΗ (+1,97% στα 10,35 ευρώ).
Στο σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 77 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 45 σε θετικό, ενώ 38 παρέμεναν αμετάβλητες.
Το spread του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς αυξανόταν στις 1.348 μονάδες βάσης (+60 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα της αγοράς) και το επιτόκιο στο 16,52% (+0,54%).
Στο 2ετές ομόλογο, το επιτόκιο σκαρφάλωνε στο 25,16%, από 24,87%.
Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Ο FTSE-100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχυόταν οριακά κατά 0,04% στις 5.958,67 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC-40 σημείωνε απώλειες 0,37% στις 4.012,64 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρούσε κατά 0,61% στις 7.313,11 μονάδες.
Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,14% στις 9.607,08 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών
- «Αιμορραγεί» άνισα η Ευρώπη – Η μάχη για πραγματική δικαιοσύνη στην έμμηνο ρύση παρέμεινε ανοιχτή και το 2025
- Βίκτορ Γουεμπανιάμα: Κι αν δεν τα καταφέρει;
- ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε βδομάδα ο Μητσοτάκης είναι όλο και πιο μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα των πολιτών


