Σε νέα απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ από την Πέμπτη
Τετραήμερη απεργία από τα ξημερώματα της Πέμπτης εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η «χρυσή τομή» με τη διοίκηση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Αναστασιάδης Τάσος
Τετραήμερη απεργία από τα ξημερώματα της Πέμπτης εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την προηγούμενη δεκαήμερη απεργία που είχε εξαγγείλει το σωματείο, η οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Το προεδρείο του σωματείου θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου.
Η πρόταση της διοίκησης των ΕΛΠΕ για την σύναψη νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα (από 38 που είναι σήμερα), πριμ παραγωγικότητας συνδεδεμένο με την απόδοση και αλλαγές στον τρόπο καταβολής του χρονοεπιδόματος και των αυτόματων αυξήσεων, ενώ οι 17,8 μισθοί δεν θίγονται.
Παραμένουν, παράλληλα σε ισχύ στον όμιλο, οι υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας στη λειτουργία των μονάδων.
Το σωματείο των εργαζομένων έχει αποφασίσει επίσης άλλη μία 24ωρη απεργία, την ημέρα που θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 29 Ιουνίου.
Το σωματείο δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
- Ποιο λάθος στα ΑΤΜ μπορεί να μας κοστίσει ακριβά
- Ο Ραφίνια έβαλε τέλος στις φήμες…
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 13ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (pic)
- Ατρόμητος-ΑΕΚ 4-1: Με δίδυμο-φωτιά τους Γιόβιτς και Πινέδα

