Με πτώση 1,39% έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο
Υποχώρηση κατά 1,39% στις 1.328,10 μονάδες κατέγραψε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας τελικά απώλειες σε σχέση με θετικό άνοιγμα της συνεδρίασης. Ενδοσυνεδριακά ο δείκτης κατέγραφε κέρδη έως και 1,77%.
Υποχώρηση κατά 1,39% στις 1.328,10 μονάδες κατέγραψε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας τελικά απώλειες σε σχέση με θετικό άνοιγμα της συνεδρίασης αφού ενδοσυνεδριακά κατέγραφε μάλιστα και κέρδη έως και 1,77%.
Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 108,36 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,12% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο 0,09%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,77%), της Μυτιληναίος (+1,17%) και της Πειραιώς (+0,97%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Βιοχάλκο (-4,20%), τηςMarfin Popular Bank (-4,11%), της Alpha Bank (-3,56%),της Atebank (-3,64%), ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σε ποσοστό 2,46%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Χημικών (+1,30%) και των Πρώτων Υλών (+1,04%). Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τροφίμων (-3,26%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,73%).
Ανοδικά κινήθηκαν 78 μετοχές, 59 πτωτικά και 49 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Altec (+20,00%), Τεγόπουλος (+18,75%), Ηλεκτρονική Αθηνών (+14,81%) και Νεώριο (+13,64%).
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ridenco (-14,29%), Αφοί Κορδέλλου(-8,82%), Olympic Catering (-8,11%) και Καθημερινή (-6,44%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η ειρήνη ήταν σε απόσταση αναπνοής, και τότε οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν
- «Μπορώ να το τραβήξω» – Ο Τραμπ δηλώνει ότι εξετάζει πολλαπλές επιλογές για την τελική φάση στο Ιράν
- Κηφισιά-Λεβαδειακός 1-0: Νίκη-ανάσα μετά από εννέα αγωνιστικές!
- Λιντς Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Εκ νέου στο -2 από την κορυφή οι «Πολίτες»
- Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου 2-3: Πήραν το ντέρμπι και κι… έφυγαν για κούπα οι Βαυαροί
- Το «Scream 7» συγκέντρωσε 28,8 εκατομμύρια δολάρια στο box office – Εκκλήσεις για µποϊκοτάζ και συγκεντρώσεις

