Μαζική η συμμετοχή στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες συμμετείχαν στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες 34 πόλεις της Ελλάδας.
Παυλίδου Δώρα
Περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες συμμετείχαν στην 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.
Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Πεδίον του Άρεως και στη συνέχεια κινήθηκαν επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας και σε άλλους κεντρικούς δρόμους.
Η Τροχαία διέκοπτε σταδιακά την κυκλοφορία από τους δρόμους όπου πέρασαν οι ποδηλάτες, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια σε οδηγούς.
Όπως είπαν οι συμμετέχοντες: «Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις».
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες 34 πόλεις της Ελλάδας όπως σε Άργος, Βόλος, Δράμα, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κατερίνη, Λαμία, Λάρισα, Λειβαδιά, Μυτιλήνη, Κομοτηνή, Χανιά και Χίος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσική επιδρομή στην Οδησσό
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό