Απορρίπτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη
Εντελώς αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε, απαντώντας εμμέσως σε φωνές εντός Γερμανίας -και του κόμματός τους- που προτείνουν ελληνική έξοδο για να ελαφρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι. Ο Μπρούντερλε υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, κάτι που «δεν της το επιτρέπει» η συνεχώς ανατροφοδοτούμενη σεναριολογία.
Εντελώς αντίθετος με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε, απαντώντας εμμέσως σε φωνές εντός Γερμανίας -και του κόμματός τους- που προτείνουν ελληνική έξοδο για να ελαφρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.
«Δεν είμαι υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης, αντιθέτως ο στόχος μας πρέπει να είναι να ενδυναμώσουμε την Ευρώπη» δήλωσε ο Μπρούντερλε την Κυριακή στο περιθώριο συνάντησης των βουλευτών των Φιλελεύθερων (FDP), του δεύτερου κόμματος του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τους Χριστιανοδημοκράτες.
Ο Γερμανός πολιτικός απαντούσε εμμέσως και σε δηλώσεις του κομματικού του συντρόφου του στο FDP Φρανκ Σέφλερ, που είχε υποστηρίξει το Σάββατο πως η Γερμανία θα έπρεπε «να στηρίξει εποικοδομητικά την Αθήνα εάν επέλεγε να φύγει από την Ευρωζώνη».
Παρόμοια τα σχόλια και του προέδρου του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικής έρευνας ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν, που υποστήριξε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη FAZ πως έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «προτιμότερη από τις ενέσεις κεφαλαίων από τη Γερμανία».
Εκτός από αυτό, υποστήριξε ο Ζιν, η ελληνική λιτότητα καταδικάζει τους Έλληνες σε εσωτερική υποτίμηση, ενώ εκτός Ευρωζώνης, ανέφερε ο Ζιν «θα μπορούσε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της».
Aπό την πλευρά του, ο Κλέμενς Φουστ, μέλος της ομάδας των συμβούλων του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, υποστήριξε στην ίδια εφημερίδα πως η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση πριν εξετάσει έξοδο από την Ευρωζώνη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας υποστήριξε στο Reuters πως η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, κάτι που δεν της επιτρέπει η συνεχώς ανατροφοδοτούμενη σεναριολογία.
«Είναι κοινό μυστικό ότι οι Έλληνες έχουν δύσκολο δρόμο μπροστά τους» ανέφερε ο Ρ.Μπρούντερλε, όμως η «καθημερινή σεναριολογία οδηγεί σε περισσότερη σεναριολογία και δεν δυναμώνει την Ευρώπη».
Η Αθήνα, συνέχισε, «χρειάζεται χρόνο για να εκτελέσει τις μεταρρυθμίσεις, κάτι που κάνουν ακόμη δυσκολότερο η σεναριολογία στην αγορά». Ο Μπρούντερλε επέκρινε μάλιστα ως «εκνευριστική» την όλη υπόθεση με τη δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών στο Λουξεμβούργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα στοιχεία για το φονικό στα Βορίζια στη διάθεση των Αρχών – Αίτημα για 4 νέους μάρτυρες
- Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα
- Μητσοτάκης: Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup δίνει στη χώρα αυτοπεποίθηση
- ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε έναν ψυχικά ασθενή να σκοτώσει τη μητέρα του
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια
- Η γεωγραφία της παγκόσμιας βίας – Μια θλιβερή αποτίμηση για το 2025



