
WRC – Ράλι Ιταλίας 2011: Θρίαμβος του Sebastien Loeb
Με ρεσιτάλ οδήγησης, έχοντας το μειονέκτημα να εκκινεί πρώτος σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές, ο Γάλλος πέτυχε τη δεύτερη φετινή του νίκη, ενώ ο Mikko Hirvonen κέρδισε τη μάχη για τη δεύτερη θέση και τους τρεις βαθμούς της τελευταίας Ειδικής.
Ο Sebastien Loeb διπλασίασε τις φετινές του νίκες παραμένοντας στην κορυφή από το μεσημέρι της πρώτης μέρας μέχρι την τελευταία Ειδική Διαδρομή του Ράλι Ιταλίας-Σαρδηνίας, 5ου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.
Ο Mikko Hirvonen κέρδισε την τριπλή μονομαχία για τη δεύτερη θέση τη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα, κερδίζοντας τον Petter Solberg και εκμεταλλευόμενος μια άτυχη στιγμή του Sebastien Ogier, που έσπασε την πίσω ανάρτηση της Citroen DS3 WRC.
Επιπλέον, ο Φινλανδός της Ford κατέκτησε τη νίκη στην τελευταία Ειδική του αγώνα και τους τρεις βαθμούς που αυτή επιφέρει κι έτσι ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή του ανάκαμψη μετά το κλατάρισμα που είχε την πρώτη μέρα.
Ο P. Solberg επίσης ήταν άτυχος τις δύο πρώτες μέρες, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το Turbo, ενώ ο Jari Matti Latvala εγκατέλειψε την πρώτη μέρα έπειτα από ατύχημα και επέστρεψε την επόμενη, για να τερματίσει τελικά στην 18η θέση, 34 λεπτά μακριά από την κορυφή. Μετά την επιστροφή του, ο Φινλανδός κέρδισε οκτώ Ειδικές Διαδρομές.
Πίσω από τον Mads Ostberg, την εξάδα έκλεισε ο Dani Sordo στο ντεμπούτο του MINI John Cooper Works WRC. Στον παρθενικό του αγώνα το αυτοκίνητο έδειξε αρκετά ταχύ (για αρχή) στα χέρια του Kris Meeke, ωστόσο ο Βρετανός στη συνέχεια αντιμετώπισε ορισμένα μηχανικά προβλήματα.
WRC – ΡΑΛΙ ΙΤΑΛΙΑΣ-ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ 2011
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Loeb (Citroen) 3:45:40.9
2. Hirvonen (Ford) +11.2
3. P. Solberg (Solberg Citroen) +23.8
4. Ogier (Citroen) +1:31.5
5. Ostberg (Stobart Ford) +2:42.6
6. Sordo (Mini) +3:27.6
7. Tanak (MM Ford) +7:10.9
8. Hanninen (Red Bull Skoda) +7:37.6
9. Wilson (Stobart Ford) +8:00.4
10. Al Attiyah (Barwa Ford) +12:33.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΔΗΓΩΝ
1. Loeb 100
2. Hirvonen 93
3. Ogier 81
4. Latvala 66
5. P. Solberg 46
6. Ostberg 38
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
1. Citroen 167
2. Ford 150
3. Stobart Ford 51
4. Solberg Citroen 37
5. Ice1 Citroen 26
6. Munchi’s Ford 24
auto.in.gr
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ
- Ο Λίβανος εργάζεται για να επιτύχει «την ισραηλινή αποχώρηση από το έδαφός του»
- Το Ιράν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες και διασκεδαστικές» οι απειλές για ναυτικό αποκλεισμό
- Bαθμολογία Euroleague: Τα δεδομένα μετά τη νίκη της Χάποελ – Τι ισχύει για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό
- Αυστρία – Ελλάδα 38-16: Ιστορική πρόκριση της Εθνικής Γυναικών χάντμπολ στο EURO 2026
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
