
Υπέρ της υποψηφιότητας Ντράγκι για την ΕΚΤ φέρεται να τάσσεται η Μέρκελ
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ταχτεί τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει στο φύλλο της Παρασκευής η Bild.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα ταχτεί τελικά υπέρ της υποψηφιότητας του Μάριο Ντράγκι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει στο φύλλο της Παρασκευής η Bild.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση που αναφέρουν ότι η Μέρκελ αποφάσισε να μην αναζητήσει Γερμανό υποψήφιο για την θέση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η θητεία του οποίου στην ΕΚΤ λήγει τον Οκτώβριο.
Η απόφαση θα ληφθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Ο Μάριο Ντράγκι είναι σήμερα πρόεδρος Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας.
Υπέρ του Ιταλού τραπεζίτη έχει ταχτεί, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Τρισέ, αυξάνοντας έτσι την πίεση στην αναποφάσιστη Γερμανίδα καγκελάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
- Γιατί τόσο λίγες γεννήσεις; Ίσως να έχουμε παραβλέψει τον σημαντικότερο λόγο από όλους
- Σκούπες νέας γενιάς: Καθαριότητα χωρίς κόπο – τι να επιλέξεις
- «Βέτο» ΝΔ μέσω ΕΛΚ στους μάρτυρες για ΟΠΕΚΕΠΕ που θα δει η Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβούλιου
- Οι γενικοί τελωνειακοί δασμοί του προέδρου Τραμπ κρίθηκαν (ξανά) παράνομοι από δικαστήριο στις ΗΠΑ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/5): Δράση με Παναθηναϊκός – Βαλένθια και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

