Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Ουαταρά η προεδρική κατοικία στην Ακτή Ελεφαντοστού
Την προεδρική κατοικία του τέως προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, στο Αμπιτζάν φαίνεται πως κατέλαβαν οι δυνάμεις του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου, Αλασάν Ουαταρά. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Γκμπαγκμπό βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή της κατάληψής του από τα στρατεύματα του Ουαταρά.
Την προεδρική κατοικία του τέως προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπαγκμπό, στο Αμπιτζάν φαίνεται πως κατέλαβαν οι δυνάμεις του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου, Αλασάν Ουαταρά.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ουαταρά, Πατρίκ Ασί, δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό εάν ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρισκόταν στο κτίριο, τη στιγμή της κατάληψής του από τα στρατεύματα του Ουαταρά.
Πυρά βαρέων όπλων ακούστηκαν νωρίτερα στην περιοχή γύρω από την προεδρική κατοικία.
Το βράδυ της Δευτέρας ελικόπτερα του ΟΗΕ είχαν εκτοξεύσει πυραύλους κατά της κατοικίας που βρισκόταν οχυρωμένος ο Γκμπαγκμπό.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν δήλωσε πως οι επιθέσεις έγιναν για να υπερασπιστούν τους πολίτες και δεν ήταν μία δήλωση πολέμου προς τον Γκμπαγκμπό.
Στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό να σεβασθεί τη θέληση των συμπατριωτών του και να σταματήσει να διεκδικεί την προεδρία».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις των δυνάμεων του ΟΗΕ οι Γάλλοι αλεξιπτωτιστές που είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο της πόλης για την προστασία των περίπου 1.000 Γάλλων πολιτών που βρίσκονταν στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο

