Κωστούλας Γεώργιος

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ και του Τιτάνα προχώρησε η Standard & Poor’s, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης (Rating Watch Negative).

Η αξιολόγηση της ΔΕΗ μειώθηκε σε «ΒΒ-» από «ΒΒ+» και του Τιτάνα σε «ΒΒ» από «ΒΒ+».

Η υποβάθμιση της ΔΕΗ αντανακλά την πρόσφατη υποβάθμιση της αξιολόγησης του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ για τον Τιτάνα η S&P επισημαίνει ότι είναι εκτεθειμένος σε αγορές με υψηλό ρίσκο, όπως η Ελλάδα και η Β.Αφρική.

Ακόμα, ο οίκος υποβάθμισε την Marfin Investment Group σε «Β+» από «ΒΒ», εκτιμώντας ότι η πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας έχει αρνητική επίπτωση στην πιστοληπτική ικανότητατου επενδυτικού ομίλου..

Η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της MIG σε «Β+» από «ΒΒ», με αρνητικές προοπτικές. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση παρέμεινε σε «Β».

Ο οίκος αναφέρει ότι τα σχέδια της MIG για έκδοση μεγάλης αξίας μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και για σημαντικές επενδύσεις θα επιδράσουν αρνητικά στο χρηματοοικονομικό ρίσκο του ομίλου.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ