Με αντιτρομοκρατικό νόμο σκέφτεται να αντικαταστήσει το νόμο έκτακτης ανάγκης η Συρία
Την αντικατάσταση του νόμου έκτακτης ανάγκης με αντιτρομοκρατικό νόμο πρότεινε επιτροπή νομικών, από την οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ζήτησε να μελετήσει την κατάργηση του νόμου έκτακτης ανάγκης.
Στελλάκη Αγγελική
Την αντικατάσταση του νόμου έκτακτης ανάγκης με αντιτρομοκρατικό νόμο πρότεινε επιτροπή νομικών, από την οποία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντζήτησε να μελετήσει την κατάργηση του νόμου έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, η επιτροπή θα ετοιμάσει «νομοθεσία που θα προστατεύει την ασφάλεια του έθνους και την αξιοπρέπεια των πολιτών και θα μάχεται την τρομοκρατία, ενώ θα ανοίξει το δρόμο για την άρση του νόμου έκτακτης ανάγκης».
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Σύρος πρόεδρος συγκρότησε επιτροπή νομικών για να μελετήσει το θέμα αυτό.
Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και μισό περίπου αιώνα (συγκεκριμένα 48 χρόνια).
Η άρση του νόμου έκτακτης ανάγκης αποτελεί βασικό αίτημα των διαδηλώσεων των τελευταίων δυο εβδομάδων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το προηγούμενο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές περισσότεροι από 60 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα