Στο 8,6% του ΑΕΠ «διορθώθηκε» το έλλειμμα της Πορτογαλίας για το 2010
Στο 8,6% του ΑΕΠ υπολογίζεται πλέον το έλλειμμα της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 6,9% του ΑΕΠ, ενώ ο στόχος που είχε συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες για το 2010 ήταν 7,3%.
Στο 8,6% του ΑΕΠ υπολογίζεται πλέον το έλλειμμα της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 6,9% του ΑΕΠ, ενώ ο στόχος που είχε συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες για το 2010 ήταν 7,3%.
Για το 2011, αναμένεται μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,6%.
Στον απόηχο της δημοσιοποίησης των στοιχείων, το spread των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε κατά 12 μονάδες βάσης στις 508 μονάδες βάσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλάνδρι: Φωτιά σε διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας
- Ανακοίνωσε sold out και με τη Λεβερκούζεν Ολυμπιακός (pic)
- Γαλλία: Ο Λεκορνί προσφεύγει στο άρθρο 49.3 – Θα περάσει τον προϋπολογισμό παρακάμπτοντας τη Βουλή
- Ανείσπρακτά ενοίκια: Τα SOS για τους ιδιοκτήτες – Πώς θα εισπραχθούν
- Εντυπωσιακός ο Λεβαδειακός, προηγήθηκε στο ημίχρονο του Παναιτωλικού με 3-0 (vids)
- Λόρα: Στην πρώτη ημέρα της εξαφάνισης αναζητά τη λύση του μυστηρίου η ΕΛ.ΑΣ. – Για εξηγήσεις κλήθηκαν οι γονείς

