Υπουργικό για τις αποκρατικοποιήσεις, διυπουργική για την οικονομία την Τετάρτη
Με τις αποκρατικοποιήσεις και το νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον ΟΔΔΗΧ αλλά και το νέο «πακέτο» εγγυήσεων στο τραπεζικό σύστημα, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Νωρίτερα, στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για θέματα οικονομίας.
Ψυχογιός Βασίλης
Με τις αποκρατικοποιήσεις και το νομοσχέδιο για το Ταμείο Παρακαταθηκών, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον ΟΔΔΗΧ αλλά και το νέο «πακέτο» εγγυήσεων στο τραπεζικό σύστημα, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.
Νωρίτερα, στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί διυπουργική σύσκεψη για θέματα οικονομίας. Θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Γ.Παπακωνσταντίνου, Μ.Χρυσοχοΐδης, Τ.Μπιρμπίλη, Δ.Ρέππας, Π.Γερουλάνος, Χ.Παμπούκης και Κ.Σκανδαλίδης.
Στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι, θα βρεθούν επίσης το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του υπουργείου Εσωτερικών και το νομοσχέδιο για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων.
Οι υπουργοί θα ασχοληθούν επίσης με το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων.
Σύσκεψη για το Φαληρικού Μέτωπο
Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐσταται ο Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου και θα συμμετάσχουν η υπουργός Περιβάλλοντος Τ.Μπιρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Ν.Σηφουνάκης, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στόχος είναι η «ενίσχυση της ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Φαλήρου και η δημιουργία ενός φυσικού και ποιοτικού πάρκου με λειτουργίες πολιτισμού και αναψυχής»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Μητσοτάκης υπόσχεται… εξευρωπαϊσμό επτά χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
- Νέος προπονητής της Εφές ο Πάμπλο Λάσο
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν χρυσές λίρες
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping


