Η Red Bull Racing προσπαθεί να βελτιώσει την αξιοπιστία του συστήματος KERS για να το χρησιμοποιήσει στο Grand Prix της Μαλαισίας (10/4), καθώς η πίστα της Sepang έχει μεγαλύτερες ευθείες από το σιρκουί της Μελβούρνης και κάνει μεγαλύτερη την ανάγκη χρήσης του Συστήματος Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας.

Οι Sebastian Vettel και Mark Webber δεν είχαν ποτέ διαθέσιμο το KERS στη διάρκεια του τριημέρου του GP Αυστραλίας. Η ομάδα είπε ότι αυτό συνέβη επειδή η αξιοπιστία του συστήματος ήταν φτωχή, ενώ υπάρχουν και φήμες ότι η RBR έχει υιοθετήσει ένα μίνι-KERS, που θα χρησιμοποιεί μόνο στην εκκίνηση, έτσι ώστε να μην διαταράξει το σχεδιασμό και τη χωροταξία του μονοθεσίου.

Ο διευθυντής της ομάδας, Christian Horner, είπε: «Προγραμματίζουμε να έχουμε το KERS στη Μαλαισία. Η επίδρασή του στην Αυστραλία ήταν μικρότερη, καθώς η κεντρική ευθεία έχει λιγότερο μήκος. Στη Μαλαισία η ευθεία είναι μεγαλύτερη και προσπαθούμε να τοποθετήσουμε το σύστημα στο μονοθέσιο το ταχύτερο δυνατόν».

Ο Sebastian Vettel συμπλήρωσε: «Προφανώς δουλεύουμε πολύ, πολύ σκληρά σε αυτό. Είναι κάτι που δεν μας κάνει περήφανους, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να το βελτιώσουμε τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πρέπει να το κάνουμε να δουλέψει για τη Μαλαισία».

Θυμίζουμε ότι η RBR ήταν μία από τις ομάδες που δεν χρησιμοποίησε ποτέ το σύστημα KERS το 2009, την πρώτη χρονιά της χρήσης του. Ως γνωστόν, το 2010 οι ομάδες έφτασαν σε συμφωνία κυρίων να μην χρησιμοποιήσει καμία τους το σύστημα.

Ο Martin Whitmarsh, διευθυντής της McLaren, τόνισε: «Τρία δέκατα του δευτερολέπτου (σ.σ.: το κέρδος που προσφέρει το KERS ανά γύρο) δεν είναι αμελητέος χρόνος. Πρέπει να συνεχίζουν να πιέζουν, αλλιώς θα επιτεθούμε. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να πιέζουν, είναι καλή ομάδα».

auto.in.gr