Ομόλογα αγόρασε, έπειτα από παύση τριών εβδομάδων, η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχώρησε και πάλι σε αγορά κρατικών ομολόγων το προηγούμενο επταήμερο, μετά από διάλειμμα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα. Αναλυτές εκτιμούν πως η εκτίναξη των πορτογαλικών spread, μετά την παραίτηση Σόκρατες, αυξάνουν τις πιθανότητες η ΕΚΤ να συνεχίσει και το επόμενο διάστημα τις αγορές χρεογράφων.
Ψυχογιός Βασίλης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προχώρησε και πάλι σε αγορά κρατικών ομολόγων το προηγούμενο επταήμερο, μετά από διάλειμμα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Δευτέρα.
Την εβδομάδα που έληξε την περασμένη Παρασκευή, η ΕΚΤ αγόρασε κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 432 εκατ. ευρώ την εβδομάδα.
Η ΕΚΤ αγοράζει από τον προηγούμενο Μάιο κρατικά και εταιρικά ευρωπαϊκά ομόλογα, με στόχο την επαναφορά της ομαλότητας στις αγορές χρέους της Ευρωζώνης.
Στα απόνερα της πορτογαλικής κυβερνητικής κρίσης, οι διαφορές απόδοσης ομολόγων της ευρωπεριφέρειας με αντίστοιχα γερμανικά επανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ τις προηγούμενες ημέρες, αυξάνοντας την πιθανότητα να συνεχίσει η ΕΚΤ τις αγορές και στο επόμενο διάστημα.
«Με την Πορτογαλία να χρειάζεται λόγω εκλογών περισσότερο χρόνο πριν ανακοινωθεί η διάσωση, είναι πιθανό η ΕΚΤ να κάνει παρεμβάσεις για να τη διευκολύνει να οργανώσει μερικές επιτυχείς δημοπρασίες» ανέφερε στο Reuters ο αναλυτής του IFR Ντίβιανγκ Σάχ.
Συνολικά από τον προηγούμενο Μάιο η ΕΚΤ έχει πραγματοποιήσει αγορές ομολόγων ύψους 76,5 δισ. ευρώ. Ομόλογα ύψους 1,054 δισ. ευρώ που διακράτησε έληξαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουσιαστική πρόληψη του HPV έρχεται με ενεργή συμμετοχή στον εμβολιασμό
- Συνταγή: Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια
- Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό – Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν
- Αίθριος ο καιρός την Τρίτη με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
- Αλάτι και κατάθλιψη: Μια περίεργη σχέση
- «Αυτός δεν είναι πόλεμος χωρίς τέλος» λέει ο Νετανιάχου για την επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν


