Συκώτι με λαχανικά (μερίδες τέσσερις)

ΥΛΙΚΑ

-400γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε φέτες
-400γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
-200γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
-100γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
-3 κουταλιές σούπας κάπαρη
-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουταλιές σούπας ξίδι
-2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τις φέτες του συκωτιού στο χυμό λεμονιού, τη σόγια και 3 κουταλιές
της σούπας νερό και τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν 6 περίπου ώρες.
Στραγγίζετε τις φέτες και τις ψήνετε στο γκριλ ή σε τηγάνι τεφάλ.

Παρασκευή ντρέσινγκ: αναμειγνύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, την κάπαρη,
το μαϊντανό, το ξίδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Σοτάρετε τα φασολάκια, τα
μανιτάρια και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πέντε με δέκα λεπτά. Σερβίρετε το
συκώτι και τα λαχανικά περιχυμένα με το ντρέσινγκ.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 226
Πρωτεΐνες 23,4gr
Λίπος 8,0gr
Υδατάνθρακες 15,1gr
Χοληστερίνη 185mg

health.in.gr