Σπιτικό φύλλο ανοιγμένο με το χέρι (δεκαπέντε φύλλα)

Υλικά και Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι βάζετε 1 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι. Κάνετε
στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνετε μία κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μία
κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τρεις σταγόνες ξίδι και όσο νερό χρειαστεί, φροντίζοντας
να γίνει ένα κανονικό ζυμάρι. Κόβετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια, μέσα στο ταψί,
και το σκεπάζετε με μία υγρή πετσέτα. Στο πλαστήρι ή στον πάγκο της κουζίνας
βάζετε ένα μπαλάκι, αφού πρώτα ρίξετε λίγο αλεύρι ή νισεστέ πάνω και κάτω από
το ζυμάρι. Κατόπιν, με τον πλάστη αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Με το νισεστέ
το φύλλο ανοίγει πιο εύκολα και μπορεί να γίνει πιο λεπτό.

Σύσταση για όλα τα φύλλα
Θερμίδες 5.450
Πρωτεΐνες 245,5gr
Λίπος 29gr
Υδατάνθρακες 1153gr
Χοληστερίνη 0mg

health.in.gr