Σπιτικό φύλλο ανοιγμένο με το χέρι
Σπιτικό φύλλο ανοιγμένο με το χέρι (δεκαπέντε φύλλα)
Υλικά και Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι βάζετε 1 1/2 κιλό μαλακό αλεύρι. Κάνετε
στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνετε μία κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι, μία
κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τρεις σταγόνες ξίδι και όσο νερό χρειαστεί, φροντίζοντας
να γίνει ένα κανονικό ζυμάρι. Κόβετε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια, μέσα στο ταψί,
και το σκεπάζετε με μία υγρή πετσέτα. Στο πλαστήρι ή στον πάγκο της κουζίνας
βάζετε ένα μπαλάκι, αφού πρώτα ρίξετε λίγο αλεύρι ή νισεστέ πάνω και κάτω από
το ζυμάρι. Κατόπιν, με τον πλάστη αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Με το νισεστέ
το φύλλο ανοίγει πιο εύκολα και μπορεί να γίνει πιο λεπτό.
| Σύσταση για όλα τα φύλλα | |
| Θερμίδες | 5.450 |
| Πρωτεΐνες | 245,5gr |
| Λίπος | 29gr |
| Υδατάνθρακες | 1153gr |
| Χοληστερίνη | 0mg |
health.in.gr
- «Μια φορά, πριν πεθάνω» – Δραματική έκκληση στη «Μέδουσα» Μέγκαν Μαρκλ από τον ακρωτηριασμένο πατέρα της – «Δεν επικοινώνησε»
- Λαμπαδηδρόμος στην Αθήνα o γιατρός που ανακάλυψε φάρμακο για τον καρκίνο και είναι μέτοχος των Lakers
- Μερική απασχόληση: Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη – Τι ισχύει για την Ελλάδα
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)

