Μπαλάκια πεπονιού με γαλοπούλα και ζαμπόν (μερίδες δεκαπέντε, τρεις μπάλες
ανά μερίδα)

Υλικά

-2 μέτρια στρογγυλά
πεπόνια, κομμένα στη μέση, καθαρισμένα από τους σπόρους -150γρ. λεπτοκομμένο
σε φέτες ζαμπόν χωρίς ορατό λίπος
-150γρ. λεπτοκομμένο σε φέτες βραστό ή καπνιστό φιλέτο γαλοπούλας

Για τη σάλτσα

-1/4 φλιτζανιού καυτερή μουστάρδα
-2 κοφτές κουταλιές μέλι
-12 θρυμματισμένα φύλλα μέντας.

Εκτέλεση

Φτιάξτε τις μπάλες του πεπονιού με το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό. Κόψτε
το ζαμπόν και την γαλοπούλα σε λωρίδες. Τυλίξτε κάθε μπάλα είτε με την γαλοπούλα,
είτε με το ζαμπόν και στερεώστε τις με μία οδοντογλυφίδα. Σε ένα μπολ, αναμίξτε
τα υλικά για την σάλτσα. Σερβίρετε με τα τυλιγμένα μπαλάκια από πεπόνι.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 61
Πρωτεΐνες 7,8gr
Λίπος 1,2gr
Υδατάνθρακες 4,8gr
Χοληστερίνη 5mg

health.in.gr