Μουσακάς με πατάτες (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-700γρ.
πατάτες κομμένες σε ροδέλες
-250γρ. άπαχο κιμά
-1 ξερό κρεμμύδι περασμένο από χοντρό τρίφτη
-500γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, φρέσκιες ή κονσέρβας
-2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
-1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μακρόστενες λεπτές φέτες
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
-15 κόκκους χοντρό μαύρο πιπέρι
-2 κουταλιές σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τον μαϊντανό τρία,
τέσσερα λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα τέσσερα πέντε
λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα. «Σβήνουμε» τον κιμά με το κρασί
και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τις ντομάτες. Αφήνουμε το μείγμα να
ψηθεί σε ψηλή φωτιά 20 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε
το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά 35-45 περίπου ακόμα λεπτά.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 370
Πρωτεΐνες 17,5gr
Λίπος 16,3gr
Υδατάνθρακες 38,4gr
Χοληστερίνη 156mg

health.in.gr