Κοτόπουλο Ντιζον (Μερίδες 4)
Κοτόπουλο Ντιζον (Μερίδες 4)
Υλικά
2 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς λίπος
1 φλιτζ. Νερό
2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές μαργαρίνη
1/2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλάκι πιπέρι χοντροτριμμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/3 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160
2. Κόβουμε στα δυο κάθε στήθος, βάζουμε τα κομμάτια πάνω σε μια σανίδα και τα
κοπανάμε μέχρι πάχος 1,5 εκ
3. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και
το σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου
από 3 λεπτά για κάθε πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε μια ρηχή χύτρα του 11/2 λιτρου
4. Βάζουμε το κρασί, το νερό, τη μουστάρδα, το άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι
στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Τα χύνουμε πάνω στο κοτόπουλο
στη χύτρα. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Προσθέτουμε
το μαϊντανό. Ρίχνουμε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε
για 5 λεπτά ακόμη
Σημ. Για ανάλατη δίαιτα παραλείπουμε το αλάτι.
health.in.gr
- Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο των 4 ορειβατών στα Βαρδούσια και το διπλό πένθος
- Τσέλσι – Άστον Βίλα 1-2: Ανατροπή με Γουότκινς και -3 από την κορυφή!
- Απεργία ΣΕΗ: Με ζεστό κρασί στον δρόμο, οι ηθοποιοί έκλεισαν τα θέατρα και κατέβηκαν στη Βουκουρεστίου
- Η Κρήτη «αποχαιρετά» που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια Όρη – Συγκινητικά μηνύματα στα social media
- Νοσταλγία στο κόκκινο – Σουβενίρ από τα «ερείπια» των πρώην κομμουνιστικών κρατών
- La Liga: Η ΚΕΔ Ισπανίας παραδέχθηκε αδικίες ομάδων από τη διαιτησία