Κοτόπουλο Μαρέγκο (Μερίδες 4)

Νόστιμη προσφορά

Υλικά

Σερβίρεται μαζί με ρύζι ή μακαρονάκι.

1 κιλό άπαχα στήθη κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 φλιτζ. βερμούτ
1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε το δέρμα. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη
κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για λίγο μέχρι να
χρυσίσουν κι από τις δυο μεριές. Τα βγάζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σαν πολτός. Βάζουμε
το κοτόπουλο στη σάλτσα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το βερμούτ και τα μανιτάρια.
Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 282
Νάτριο 79mgr

health.in.gr