Κοτόπουλο Μαρέγκο (Μερίδες 4)
Κοτόπουλο Μαρέγκο (Μερίδες 4)
Υλικά
Σερβίρεται μαζί με ρύζι ή μακαρονάκι.
1 κιλό άπαχα στήθη κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/2 φλιτζ. βερμούτ
1 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε το δέρμα. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη
κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για λίγο μέχρι να
χρυσίσουν κι από τις δυο μεριές. Τα βγάζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει σαν πολτός. Βάζουμε
το κοτόπουλο στη σάλτσα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το βερμούτ και τα μανιτάρια.
Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
| Σύσταση μιας μερίδας | |
| Θερμίδες | 282 |
| Νάτριο | 79mgr |
health.in.gr
- Ντορέττα Παπαδημητρίου – Γιώργος Γεροντιδάκης: Ερωτευμένοι σε ρομαντικό ταξίδι στο Παρίσι
- Τα καλά νέα που έφερε το 2025 για τα ζώα
- Οι 30άρηδες σε διαρκές στρες – Αγώνας για καριέρα, σχέσεις και οικονομία
- Ο διαιτητής χάρισε αποβολή στον Ντίας κόντρα στη Νότιγχαμ και ένα λεπτό μετά άνοιξε το σκορ η Μάντσεστερ Σίτι
- Βαρδούσια: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ποιοι ήταν οι ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα
- Αντώνης Ρέμος: Η μεγάλη on air έκπληξη στον Νίκο Αλιάγα στη γαλλική τηλεόραση

