
Τις προτάσεις της ΝΔ για την κρίση μεταφέρει στο ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς
Τη διαμόρφωση θετικών συσχετισμών για την Ελλάδα στις τάξεις των πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών της ΕΕ θα επιδιώξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, την Παρασκευή.
Ραβανός Άρης
Τη διαμόρφωση θετικών συσχετισμών για την Ελλάδα στις τάξεις των πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών της Ε.Ε. θα επιδιώξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, την Παρασκευή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στη Σύνοδο έχοντας στις αποσκευές του τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μείωση του επιτοκίου και για την έκδοση ευρωομολόγου.
O κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί κατ’ αρχήν θετικός στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.
Παράλληλα, δεν θα αποκλίνει από την γραμμή που έχει χαράξει και με την οποία είναι κάθετα αντίθετος στην ενσωμάτωση στο Σύνταγμα του δημοσιονομικού κανόνα ή «φρένου χρέους» όπως το ονομάζουν οι Γερμανοί.
Στη Σύνοδο με θέμα την οικονομική διακυβέρνηση θα λάβουν μέρος επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοί του Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Κηφισό – ΄Ενας τραυματίας
- Η Κρήτη ανεβαίνει στην Αθήνα: 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μουντάκη
- Άνδρος: Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο – Σώοι και οι 9 ναυτικοί
- Η μουσική μπορεί να σε πάει από το στρες στη χαλάρωση μέσα σε λίγα λεπτά
- Νέα Ιωνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω επισκευής σήραγγας στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
