Στο πράσινο επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές αγορές και η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, έπειτα από «σερί» συνεδριάσεων στο κόκκινο λόγω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει η Λιβύη. Kέρδη και στη Νέα Υόρκη, με τα εταιρικά νέα να δίνουν ώθηση στους δείκτες.
Ψυχογιός Βασίλης
Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Παρασκευή, έπειτα από «σερί» συνεδριάσεων στο κόκκινο λόγω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει η Λιβύη. Kέρδη και στη Νέα Υόρκη, με τα εταιρικά νέα να δίνουν ώθηση στους δείκτες.
Στην Ευρώπη, τα κέρδη της Volkswagen και οι συζητήσεις για συγχώνευση της MAN με την Scania καλλιέργησαν θετικό έδαφος.
Χαμένες ολόκληρης της εβδομάδας πάντως ήταν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών (όπως των Lufthansa, Air France-KLM), που πλήττονται από το ακριβότερο πετρέλαιο.
Στη Νέα Υόρκη, η ενίσχυση των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλά τριετίας απομάκρυνε τους φόβους που προκάλεσε η Λιβύη.
Στις κερδισμένες της ημέρας και η μετοχή της Boeing, που κέρδισε συμβόλαιο με την αμερικανική αεροπορία αξίας 35 δισ. δολαρίων.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,77% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,5%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 1,4%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.130,45 μονάδες με άνοδο 0,51% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,6%. Με άνοδο 1,06% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απανωτοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Ιράν και Λίβανο – Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη της Ντόχα από θραύσματα
- Συνταγή: Μπακαλιάρος στον φούρνο
- Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κούβα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Θ’)
- Γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ για τα στενά του Ορμούζ – Νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου
- Είναι αυτή η καλύτερη δίαιτα από τη μέση ηλικία και μετά;
