
Προς τις 1.600 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αγορά την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 1.6ο0 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 15:45 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 1,35% στις 1.607,71 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 81,4 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 1,78%, της μεσαίας υποχωρούσε κατά 1,75% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 1,97%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 3,09%. Η Εθνική Τράπεζα υποχωρούσε κατά 4,19% στα 7,08 ευρώ και η Alpha ήταν χαμηλότερα κατά 2,16% στα 4,99 ευρώ.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2010.
Στην αγορά ομολόγων, το spread ενισχυόταν στις 873 μονάδες βάσης (+12 σε σχέση με το άνοιγμα) και το επιτόκιο του 10ετους τίτλου στο 11,86% (+0,09%).
Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSΕ-100 υποχωρούσε κατά 0,35% στις 5.902,85 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωνε πτώση 0,26% στις 4.002,54 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Dax ήταν χαμηλότερα κατά 1,21% στις 7.107,40 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση με απώλειες 1,19% στις 10.452,70 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Με τον πόλεμο στο Ιράν οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία
- Ένας μήνας με πλαφόν σε καύσιμα και 63 αγαθά: Συγκρατήθηκαν οι τιμές; Ούτε καν
- Πάτρα: 44χρονος έκλεψε μηχανή για να «διαδώσει τον λόγο του Θεού» – Έκανε βόλτες μέχρι τα Καλάβρυτα
- Αρτέτα: «Δεν έχουμε κανέναν φόβο, έχουμε μια απίστευτη ευκαιρία μπροστά μας»
- Boomers: Γίνονται 80 ετών και επανεφευρίσκουν την τρίτη ηλικία
- Ο Χάρισον Φορντ και το Τέρας μέσα του – Η άγνωστη μάχη του Ιντιάνα Τζόουνς με την κατάθλιψη

