«Επιδρομή» του Δ.Γεωργακόπουλου στη Λαμία για να ελέγξει τα φορολογικά έσοδα
Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος σε εφορία της Λαμίας για να διαπιστώσει γιατί καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων.
Νέο κυνηγητό εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των φόρων. Αυτή φορά στο στόχαστρο του εισήλθαν οι εφορίες που δεν έχουν πιάσει το πλάνο των φορολογικών εσόδων.
Συγκεκριμένα, αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος σε εφορία της Λαμίας για να διαπιστώσει γιατί καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων.
«Στην εφορία της Λαμίας υποβάλλονται κάθε χρόνο 47.000 φορολογικές δηλώσεις με προσδοκώμενα έσοδα, πολύ περισσότερα από ότι βρήκαμε μαζί με τους ελεγκτές» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος σε συνομιλία που είχε με Το Βήμα Οnline.
Ο κ. Γεωργακόπουλος βρήκε μόνον 110 εκατ. ευρώ για να διαπιστώσει στη συνέχεια ότι στην εφορία υπάρχουν 13 ελεγκτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν 4 προσωρινούς ελέγχους και έναν (μόνον) τακτικό έλεγχο. Έδωσε κατευθύνσεις να υπάρξουν περισσότεροι τακτικοί έλεγχοι και να αυξηθούν τα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
