
Καμία δέσμευση από Β.Σόιμπλε για επιμήκυνση δανείου και μείωση επιτοκίων
«Συναντίληψη» στο ζήτημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη διαπιστώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου, αλλά και της μείωσης των επιτοκίων δανεισμού. Για την επιμήκυνση θεωρείται δεδομένο το «πράσινο φως» από το Βερολίνο, ωστόσο έντονη διστακτικότητα εμφανίζεται σε ό,τι αφορά την μείωση των επιτοκίων. Ωστόσο, για κανένα θέμα δεν έχει υπάρξει οριστική συμφωνία.
«Συναντίληψη» στο ζήτημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη διαπιστώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας» και το ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού δανείου, για το οποίο θεωρείται δεδομένο το «πράσινο φως» από το Βερολίνο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οριστική συμφωνία για τα χρόνια επιμήκυνσης.
Μεγαλύτερη διστακτικότητα εμφανίζεται από το Βερολίνο όσον αφορά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, για το οποίο δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Σήμερα Δευτέρα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (27/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Οταν το επίδικο είναι η πραγματική αλλαγή, οι πολιτικές διεργασίες δεν μπορεί να ακολουθούν την πεπατημένη
- Μια ματιά στο οικογενειακό άλμπουμ των «αυτοεξόριστων» Μαύρων Πανθήρων στην Αλγερία
- Τρεις νεκροί στο τελευταίο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ σε «σκάφος με ναρκωτικά» στον Ειρηνικό Ωκεανό
- Εξαπλώνεται το φαινόμενο του shrinkflation στα σούπερ μάρκετ – Τι να προσέχουμε
