Διυπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, πραγματοποιείται στη Βουλή με αντικείμενο την προετοιμασία των επικείμενων επισκέψεων του Γιώργου Παπανδρέου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και στο Ελσίνκι, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται για την 11η Μαρτίου στις Βρυξέλες.

Η σύνοδος θεωρείται «προπομπός» της τακτικής εαρινής Συνόδου των ευρωπαίων ηγετών που θα συνέλθει στις 25 Μαρτίου και στην οποία αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης.

* Αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο για το μεταναστευτικό, το οποίο αναβλήθηκε.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα μεταβεί στη Θράκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ