Αρνητικά απάντησε το ΚΚΕ στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για συμμετοχή στον διάλογο αναφορικά με το τριετές δημοσιονομικό πρόγραμμα.

«Δεν έχει κανένα νόημα ο διάλογος με μία κυβέρνηση, η οποία έφερε στην Ελλάδα το Μνημόνιο και όλους εκείνους τους βάρβαρους μηχανισμούς, που έναν στόχο έχουν: Την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη τη συναίνεση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων, συνολικά των δυνάμεων του κεφαλαίου και καταλήγει: «στον πόλεμο της πλουτοκρατίας ο λαός πρέπει να απαντήσει με το δικό του πόλεμο με αφετηρία την απειθαρχία και την ανυπακοή, την πάλη για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ