Αναβάλλεται για την Παρασκευή η απόφαση για την έκδοση του Άσαντζ στη Σουηδία
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου που εξετάζει το αίτημα περί έκδοσης του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Άσαντζ, στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών.
Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου που εξετάζει το αίτημα περί έκδοσης του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Άσαντζ, στη Σουηδία όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών.
Οι δύο ημέρες που είχαν οριστεί για να δοθούν οι καταθέσεις δεν ήταν τελικά αρκετές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και έτσι την Παρασκευή οι δικηγόροι των δύο πλευρών θα κληθούν να κάνουν την τελική αγόρευσή τους.
Ωστόσο, ο δικηγόρος του Άσαντζ και Σουηδός νομικός κατηγόρησαν τις σουηδικές Αρχές για τον παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο στοιχειοθετήθηκε η υπόθεση εναντίον του Άσαντζ. Όπως σημειώνουν η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση σε συνδυασμό με την τακτική για ακροάσεις κεκλεισμένων των θυρών σημαίνουν ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη.
Ο εισαγγελέας ο οποίος χειρίστηκε αρχικά την υπόθεση «λειτούργησε κατά των νόμων της εμπιστευτικότητας, αναφέροντας σε εφημερίδα ταμπλόιντ ότι ο Τζούλιαν είναι ύποπτος για βιασμός» είπε ο Σουηδός δικηγόρος. Πρόσθεσε δε ότι στον Τύπο διέρρευσαν πληροφορίες και από τους αστυνομικούς.
Ο 39χρονος Αυστραλός καταζητείται στη Σουηδία μετά τις καταγγελίες δύο εθελοντριών του Wikileaks ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά τον περασμένο Αύγουστο.
Ο Άσαντζ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και ζει στην κατοικία υποστηρικτή του ανατολικά του Λονδίνου χωρίς δικαίωμα να βγει από τα όρια της.
Η απόφαση του δικαστή θα εκδοθεί αρκετές εβδομάδες αργότερα, ενώ και οι δύο πλευρές μπορούν να ασκήσουν έφεση πριν εκτελεστεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νότια Αφρική: Σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό – Νεκροί 11 μαθητές
- Βόλος: Συνελήφθη 40χρονος που χτύπησε την 27χρονη σύντροφό του
- Ρωσία: «Ο Τραμπ θα έμενε στην παγκόσμια ιστορία αν οι ΗΠΑ έπαιρναν τη Γροιλανδία» λέει το Κρεμλίνο
- Ρέτσος για τον «τελικό» με τη Λεβερκούζεν: «Η Μπάγερ θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο αντίπαλο σε ένα θορυβώδες γήπεδο»
- Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης
- Άλλη μια μάχη με τον βρετανικό Τύπο; Ξανά στα δικαστήρια ο πρίγκιπας Χάρι

