Με πτώση 0,8% έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών
Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από επτά συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, λόγω κυρίως των ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο. Έτσι παρά τα θετικά νέα σχετικά με την ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας στο πλαίσιο συνολικής λύσης για τη κρίση χρέους στην ευρωζώνη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 0,8%, στις 1.661,68 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, κατέγραφε κέρδη έως και 1,17%, κινούμενη στις παρυφές των 1.700 μονάδων. Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,43%.
Με πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από επτά συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, λόγω κυρίως των ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο.
Έτσι παρά τα θετικά νέα σχετικά με την ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας στο πλαίσιο συνολικής λύσης για τη κρίση χρέους στην ευρωζώνη ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με πτώση 0,8%, στις 1.661,68 μονάδες.
Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κατέγραφε κέρδη έως και 1,17%, κινούμενη στις παρυφές των 1.700 μονάδων για να γυρίσει σε πτωτικό έδαφος, λόγω των φημών που κυκλοφόρησαν στην
αγορά για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Alpha Bank, φήμες οι
οποίες διαψεύδονται από στελέχη της τράπεζας.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 4,43%.
«Σήμερα είχαμε ρευστοποιήσεις κερδών, ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο, με αφορμή και εικασίες για πιθανές αυξήσεις κεφαλαίων από άλλες μεγάλες τράπεζες όπως η Alpha Bank», είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε 2,51% με την μετοχή της Alpha Bank να υποχωρεί 7,0% και της Εθνικής Τράπεζας 1,68%. Η EFG Eurobank απώλεσε 3,01%.
«Το βλέμμα όλων στην εγχώρια αγορά θα είναι την επόμενη εβδομάδα στο αν θα υπάρξει κάποια συμφωνία για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους που να μην προκαλεί ζημιές στις εγχώριες τράπεζες», πρόσθεσε ο αναλυτής.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 145,502 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,21%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola 3E (+2,79%), του ΟΠΑΠ (+2,56%) και της Ελλάκτωρ (+2,03%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-7,00%), της MIG (-3,95%), της ΔΕΗ (-3,76%) και της Πειραιώς (-3,59%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+2,61%) και των Ταξιδιών (+2,34%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-3,41%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,25%) και των Τραπεζών (-2,51%).
73 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 108 πτωτικά και 36 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Intrakat +15,73%, Τ Bank +11,11%, Ευρωσυμμετοχές +10,00% και Χατζηϊωάννου +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Paperpack Τσουκαρίδης -20,00%, Unibios -11,11%, Olympic Catering -10,00% και Μουζάκης (κ) -9,38%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η δεύτερη… νεότητα του Λιονέλ Μέσι: Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του με την Ίντερ Μαϊάμι
- Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω πάρει την απόφαση από πάρα πολύ νωρίς να μην με ενδιαφέρει η σκέψη της πρώτης ρυτίδας»
- Στο μπλόκο στον Ε-65 στην Καρδίτσα ο Κουτσούμπας – «Στηρίζουμε τον αγώνα σας, χωρίς ναι μεν αλλά, χωρίς αστερίσκους»
- Netflix: Ποια είναι η Warner που εξαγόρασε ο γίγαντας του streaming – Η ιστορία του φημισμένου στούντιο
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανιώνιος
- LIVE: Κάλιαρι – Ρόμα