Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το Σάββατο και στη Συρία
Μετά την Τυνησία, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία. Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις.
Μετά την Τυνησία, την Αλγερία, την Υεμένη, το Σουδάν και φυσικά την Αίγυπτο, το Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μέση Ανατολή, που μελετά άρθρα και δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο, προειδοποιεί για τον κίνδυνο εξάπλωσης των κοινωνικών αναταραχών και στη Συρία.
Και αυτό γιατί μέσω του Facebook διοργανώνονται διαδηλώσεις το Σαββάτο εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ τόσο στη Δαμασκό όσο και άλλες πόλεις.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι διαδηλώσεις οργανώνονται από την αντιπολίτευση με βασικά αιτήματα
τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τον μεγαλύτερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως μεταδίδει το CNN, προς το παρόν δεν υπάρχουν εκτιμήσεις για το εάν οι διαδηλώσεις θα είναι πολυπληθείς ή όχι.
Την Κυριακή, οργανώθηκε στο Σουδάν -κυρίως μέσω του Facebook- μεγάλη διαδήλωση, με κεντρικό σύνθημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.
«Τυνησία, Αίγυπτος, Σουδάν. Όλοι μαζί» φώναζαν εκατοντάδες Σουδανοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune του Σουδάν, που επικαλείται πηγή της Αστυνομίας, 70 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 40 είναι φοιτητές- συνελήφθησαν στη διάρκεια της διαδήλωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια
- Το μεγάλο παζάρι για τα προγράμματα κατάρτισης, οι υπουργοί που διευκόλυναν, και η παρέα του Παναγόπουλου
- Τροχαία: Πάνω από 1.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν για μη χρήση κράνους την περασμένη εβδομάδα



