Εκτελέστηκε στο Ιράν Ολλανδή που συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά του Αχμαντινετζάντ
Απαγχονίστηκε στην Τεχεράνη η Ζαχρά Μπαχράμι, Ολλανδή υπήκοος που είχε πάρει μέρος στις διαδηλώσεις μετά την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και είχε φυλακιστεί στο Ιράν από το Δεκέμβριο του 2009. Η Τεχεράνη αρνείτο να αναγνωρίσει την ολλανδική υπηκοότητα της Μπαχράμι, που είχε γεννηθεί στο Ιράν. Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών εγκάλεσε τον Ιρανό πρέσβη στη Χάγη.
Απαγχονίστηκε στην Τεχεράνη η Ζαχρά Μπαχράμι, Ολλανδή υπήκοος που είχε πάρει μέρος στις διαδηλώσεις μετά την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και είχε φυλακιστεί στο Ιράν από το Δεκέμβριο του 2009.
H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πως η Μπαχράμι εκτελέστηκε το Σάββατο δι’ απαγχονισμού, αναφέροντας πως είχε καταδικαστεί για κατηγορίες άσχετες με τις διαδηλώσεις (συγκεκριμένα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών).
Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών εγκάλεσε τον Ιρανό πρέσβη στη Χάγη το Σάββατο, αναφέροντας παράλληλα πως δεν βρέθηκε σε θέση να επιβεβαιώσει από άλλη πηγή πως η Μπαχράμι εκτελέστηκε.
Η Τεχεράνη αρνείτο να αναγνωρίσει την ολλανδική υπηκοότητα της Μπαχράμι, που είχε γεννηθεί στο Ιράν, και δεν επέτρεψε σε Ολλανδούς διπλωμάτες να την επισκεφτούν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
- World Monitor: Οι σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην οθόνη σου, σε πραγματικό χρόνο
- Γρηγορίου: «Το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πέναλτι στον Αλφαρέλα αποτελούν αλλοίωση»
- Ελ Εριάν: Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές στη σύγκρουση Ιράν με ΗΠΑ-Ισραήλ
