Θύμα απαγωγής Έλληνας ναυτικός μετά από επίθεση σε φορτηγό πλοίο στη Νιγηρία
Επίθεση από Νιγηριανιούς ενόπλους (και μάλιστα έφηβους) δέχθηκε το φορτηγό πλοίο «Περσέας» με σημαία Αγίου Βικεντίου, που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Όνε της αφρικανικής χώρας. Οι ένοπλοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απήγαγαν τον Ουκρανό πλοίαρχο και τον Έλληνα πρώτο μηχανικό ηλικίας 54 ετών.
Επίθεση από Νιγηριανιούς ενόπλους δέχθηκε το φορτηγό πλοίο «Περσέας» με σημαία Αγίου Βικεντίου, που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο Όνε της αφρικανικής χώρας.
Οι ένοπλοι απήγαγαν τον Ουκρανό πλοίαρχο και τον Έλληνα πρώτο μηχανικό ηλικίας 54 ετών.
Επίσης, από την επίθεση τραυματίστηκαν από πυρά στα πόδια δύο Αιγύπτιοι ναυτικοί, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Οι ένοπλοι ήταν ομάδα 10 εφήβων 15-16 ετών που έφεραν βαρύ οπλισμό.
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Trinto Shipping Μaritime και οι δύο απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων.
Το πλοίο, με 15μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι, βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι Οννε προκειμένου να φορτώσει από εργοστάσιο λίπασμα για τη Ντόλα.
Οι ένοπλοι έφθασαν στο Περσέας με βάρκα και αφού πήραν από το πλήρωμα τα κινητά τηλέφωνα, τα κομπιούτερ του πλοίου και τα τρόφιμα, απαίτησαν χρήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα
- Άστον Βίλα – Έβερτον 0-1: Ήττα σοκ για τους «Χωριάτες»
- Η γενιά των 20άρηδων που χτίζει εταιρείες δισεκατομμυρίων στo AI
- Μίλων – Ολυμπιακός 0-3 σετ: Άνετα οι ερυθρόλευκες στη Νέα Σμύρνη
- Παίζει τα… ρέστα του ο Φρανκ – «Τελικός» για τον Δανό, το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ
- Αποκαλυπτικές εικόνες για τα νοσοκομεία της χώρας – Ράντζα σε «Αττικόν» και «Λαϊκό»
