
Το όριο των 12.000 μονάδων ξεπέρασε ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη
Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008 ξεπέρασε το φράγμα των 12.000 μονάδων ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας άνοδο που αποδίδεται στην πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη φορολογία στα εταιρικά κέρδη αλλά και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Ενισχυμένοι οι δείκτες και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κοντά σε χαμηλό 10 εβδομάδων κινείται το δολάριο.
Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008 ξεπέρασε το φράγμα των 12.000 μονάδων ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας άνοδο που αποδίδεται στην πρόθεση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη φορολογία στα εταιρικά κέρδη και να παγώσει τις μέρος των δημοσίων δαπανών.
Στο κλίμα ανόδου συνέβαλαν και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο.
Οι δηλώσεις Ομπάμα είχαν οδηγήσει νωρίτερα σε ενίσχυση και τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση στη Nέα Υόρκη θα στραφεί επίσης γύρω από τις ανακοινώσεις της Fed, που αναμένονται αργότερα το απόγευμα.
Ο Dow Jones βρισκόταν στις 11.199,50 μονάδες δύο ώρες μετά το άνοιγμα της αγοράς, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τις 12.013 μονάδες.
Το δολάριο κινείται σε χαμηλό 10 εβδομάδων, με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,3671 και δολαρίου-γεν στο 82,12.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρατσιστική επίθεση σε τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα – Την εξύβρισαν και την παρέσυραν με ΙΧ – Τέσσερις συλλήψεις
- Κοινωνικός Τουρισμός: Τα ψιλά γράμματα και οι παγίδες
- Ρωσία: Καλεί ξένους πολίτες και διπλωμάτες να εγκαταλείψουν το Κίεβο – Ετοιμάζει νέες επιθέσεις
- Ιράν: Στο Κατάρ η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία της Τεχεράνης – Πού επικεντρώνονται οι συνομιλίες
- Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εγκαινιάζει τη σειρά διαλέξεων «Evolve Lecture Series» στο UNIC Athens, με πρώτο ομιλητή τον David Sinclair
- Ρεάλ Μαδρίτης: Ρήξη αχιλλείου ο Γκαρούμπα – Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο
