
«Πολύ δύσκολη» η διαπραγμάτευση για τις τιμές των διοδίων, λέει ο Γ.Μαγκριώτης
Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης τη διαπραγμάτευση με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων για τα διόδια.
Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης τη διαπραγμάτευση με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων για τα διόδια.
«Έχουμε ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο επαναδιαπραγμάτευσης» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, μιλώντας στον Σκάι, και διευκρίνισε ότι η διαπραγμάτευση αυτή είναι πολύ δύσκολη, γιατί γίνεται με αρκετές τράπεζες και είκοσι κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες. «Κάθε μια από αυτές έχει τη δική της προσέγγιση» είπε ο κ. Μαγκριώτης.
Ερωτηθείς πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των επτά σημείων, για τα οποία οι εταιρείες θα δώσουν κάρτα διέλευσης για τους κατοίκους των περιοχών που δεν έχουν παράπλευρο δρόμο, δήλωσε ότι αυτά πρέπει πρώτα να συμφωνηθούν με τους παραχωρησιούχους, γιατί η είσπραξη των διοδίων είναι ευθύνη των παραχωρησιούχων, καθώς οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης σημαίνουν απώλεια εσόδων.
Siemens και Μετρό
Για το μετρό, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά τους διαγωνισμούς για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση. Οι διαγωνισμοί είχαν γίνει το 2008, είχε προσέλθει μόνο η Siemens, διότι είναι τεχνολογία δική της το Μετρό, και είχε ανακηρυχθεί το 2008, αν δεν κάνω λάθος, μειοδότης, αλλά είχε παγώσει από τότε ο διαγωνισμός, δεν είχε υπογραφεί, γιατί είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο και έτσι παραμένει μέχρι σήμερα».
Ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε ότι για το θέμα υπάρχει σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο θα το αναπτύξει τις επόμενες μέρες, καθώς περίμενε και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
- Η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο την ΕΕ, «εφόσον έχει πλεόνασμα»
