Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Δημήτρη Τσάτσο με εξαιρετικούς ομιλητές διοργανώνει την Τρίτη το «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου» και οι εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Αφορμή για την εκδήλωση, η «Πολιτεία», το έργο ζωής του κορυφαίου συνταγματολόγου.

Η Πολιτεία απασχόλησε τον Δημήτρη Τσάτσο μια ολόκληρη ζωή, μάλιστα όχι μόνο διδακτικά και ερευνητικά -δηλαδή ως φιλοσοφικό, ιστορικό και θεσμικό φαινόμενο- αλλά και πρακτικά, έχοντας συμμετάσχει στους θεσμούς της, άλλοτε σε εθνικό επίπεδο κι άλλοτε σ’ εκείνο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Με τη χρήση του όρου Πολιτεία ο Δ.Τσάτσος διαφοροποιείται από την ταύτισή του με τον όρο Κράτος και προσπαθεί να κινήσει τον σχετικό προβληματισμό στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης στη Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου-Αρσάκειο Μέγαρο).

Για την «Πολιτεία», θα μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Νέδα Κανελλοπούλου επίκουρη καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Σταθόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ