Παραπομπή Τ.Μαντέλη για ψευδές πόθεν έσχες διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες (πλημμέλημα) διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών. Η κατηγορία αφορά τα οικονομικά έτη 2006 - 2007 και σχετίζεται με την υπόθεση Siemens.
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες (πλημμέλημα) διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.
Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού αφορά τα οικονομικά έτη 2006 – 2007 και σχετίζεται με την ομολογία του Τ.Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι μέσω του λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα στο όνομα Α.ROCOS έλαβε χρήματα από την Siemens ως προεκλογική χορηγία.
Οι Εφέτες, μέλη του Συμβουλίου, έκαναν δεκτή με το βούλευμα (αριθμ 92/2011) την πρόταση της Εισαγγελέως Αργ.Χουρδετσανάκη για παραπομπή του πρώην υπουργού για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης.
Διατάσσουν επίσης με το βούλευμα τους την παύση της ποινικής δίωξης σε ότι αφορά την περίοδο 30/6/2004 έως 30/6/2005 και λόγω παραγραφής της ίδιας κατηγορίας, καθώς έχει παρέλθει πενταετία.
Ο πρώην υπουργός είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens και έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ μετά την απολογία του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός απαίτησε χρήματα ως δώρο από τη Siemens στον επίμαχο λογαριασμό, που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του Γ.Τσουγκράνης, προς τον οποίο είχαν εμβαστεί το 1998 και το 2000 συνολικά 450.000 μάρκα. Τα χρήματα, κατά το κατηγορητήριο, αφορούσαν την έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής