Πάνω από 100 άτομα συνελήφθησαν στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, σε επιχείρηση κατά της μαφίας
Πράκτορες του FBI και αστυνομικοί συνέλαβαν περισσότερα από 100 άτομα, ύποπτα για διασυνδέσεις με τη μαφία. Η επιχείρηση, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και το Ρόουντ Άιλαντ, διεξήχθη κατά επτά «οικογενειών» της μαφίας.
Πράκτορες του FBI και αστυνομικοί συνέλαβαν περισσότερα από 100 άτομα, ύποπτα για διασυνδέσεις με τη μαφία. Η επιχείρηση, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσι και το Ρόουντ Άιλαντ, διεξήχθη κατά επτά «οικογενειών» της μαφίας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για δολοφονίες, απάτες και εκβιασμούς.
«Νωρίς σήμερα το πρωί, πράκτορες του FBI μαζί με αστυνομικούς άρχισαν τις συλλήψεις 100 μελών του οργανωμένου εγκλήματος που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα» ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του ο Ντιέγκο Ροντρίγκες, ειδικός πράκτορας του FBI που είναι υπεύθυνος για την περιοχή της Νέας Υόρκης.
Η επιχείρηση αυτή θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη κατά της μαφίας στη Νέα Υόρκη.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν από πράκτορες στοιχημάτων μέχρι ανώτερα στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος.
Στόχος ήταν πέντε «οικογένειες» της μαφίας στη Νέα Υόρκη, άλλη μία στο Νιού Τζέρσι και μία στη Νέα Αγγλία.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναμένεται να δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, όπου θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Γεραπετρίτης και Μπαμπινιώτης συζητούν για την ελληνική γλώσσα: Δημοκρατία, Διάλογος και Συναίνεση
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.02.2026]
- Ρόμα – Κάλιαρι 2-0: «Έπιασαν» τη Γιουβέντους στην 4η θέση οι Ρωμαίοι
- Κάγια Κάλας: Το κοινό που αποδοκίμασε τον Βανς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε ευρωπαϊκή υπερηφάνεια


