Γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες σκότωσαν τον Ούλοφ Πάλμε, σύμφωνα με το Focus
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε δολοφονήθηκε από πληρωμένο δολοφόνο που είχαν μισθώσει οι γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες (UDBA) για να δυσφημήσουν Κροάτες της διασποράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πολιτικού περιοδικού Focus, το οποίο επικαλείται συνεργάτη των UDBA. Σχεδόν 25 χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε δολοφονήθηκε από πληρωμένο δολοφόνο που είχαν μισθώσει οι γιουγκοσλαβικές μυστικές υπηρεσίες (UDBA) για να δυσφημήσουν Κροάτες της διασποράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πολιτικού περιοδικού Focus.
Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού, το περιοδικό επικαλείται κατάθεση στη γερμανική γενική εισαγγελία και στη διεύθυνση εγκληματικών ερευνών της Βαυαρίας του Βίνκο Σίντιτσιτς, συνεργάτη των γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το Focus, ο δολοφόνος του Σουηδού πρωθυπουργού ζούσε στο Αμβούργο και είχε μιλήσει για τη δολοφονία στον Βίνκο Σίντιτσιτς. Αυτός είπε, κατά τη διάρκεια ανάκρισης τον Δεκέμβριο του 2008, ότι ο δολοφόνος του Ούλοφ Πάλμε ζει σήμερα στο Ζάγκρεμπ και εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσίας ασφάλειας.
Ο Β.Σίντιτσιτς, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, δήλωσε κατά την ανάκριση ότι τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε σχεδίασε η σερβική μυστική υπηρεσία, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά δεξιών Κροατών με αποσχιστικές διαθέσεις, στους οποίους σκόπευε να επιρρίψει την ευθύνη για τη δολοφονία και να τους δυσφημήσει στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Σύμφωνα με τον Βίνκο Σίντιτσιτς, το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Σουηδού πρωθυπουργού, στις 28 Φεβρουαρίου του 1986, στο κέντρο της Στοκχόλμης, ήταν revolver τύπου Smith&Wesson, διαμετρήματος 357 Magnum, το οποίο είχε εισαχθεί με πλοίο λαθραία στη Σουηδία από τις ΗΠΑ.
Στην κατάθεση που έδωσε το 2008 ο Σίντιτσιτς υποστήριξε ότι τον Ούλοφ Πάλμε παρακολουθούσαν συνεχώς στη Στοκχόλμη πράκτορες των γιουγκοσλαβικών μυστικών υπηρεσιών και διαπίστωσαν ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας του Σουηδού πρωθυπουργού.
Η Γερμανία ήδη από το 2008 έστειλε όλη την κατάθεση του Σίντιτσιτς στη Σουηδία, αλλά δεν έλαβε απάντηση από τη Στοκχόλμη, αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες