Στα 2 δισ. ευρώ ανήλθαν τα «φέσια» το 2010
Σε 2,03 δισ. ευρώ ανήλθε στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2010 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών. Σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τειρεσίας ΑΕ, τον Δεκέμβριο σημειώθηκε επιβράδυνση στο ρυθμό των ακάλυπτων επιταγών, αλλά αύξηση στον αριθμό των απλήρωτων συναλλαγματικών.
Σε 2,03 δισ. ευρώ ανήλθε στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2010 η αξία των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Αθέτησης Υποχρεώσεων της Τειρεσίας ΑΕ, τον Δεκέμβριο σημειώθηκε επιβράδυνση στο ρυθμό των ακάλυπτων επιταγών, αλλά αύξηση στον αριθμό των απλήρωτων συναλλαγματικών.
Τον Δεκέμβριο αποσύρθηκαν 17.116 ακάλυπτες επιταγές συνολικής αξίας 158,6 εκατ. ευρώ, ποσό 8,89% μικρότερο σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009, αλλά και 9,36% μικρότερο σε σχέση με τον Νοέμβριο 2010.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε 13.581 και αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 20,5 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 4,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένο κατά 9,88% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009.
Στο 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 195.238 τεμάχια συνολικής αξίας 1,81 δισ. ευρώ, όταν στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν σφραγισθεί 304.377 ακάλυπτες επιταγές αξίας 3 δισ. ευρώ.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν στο 12μηνο σε 143.000 τεμάχια αξίας 229 εκατ. ευρώ, έναντι 152.779 τεμαχίων συνολικής αξίας 250 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»