Η ταινία για το Facebook και τον ιδρυτή του The Social Network ξεχώρισε στην απονομή των βραβείων των Αμερικανών κριτικών, το βράδυ της Παρασκευής, αποσπώντας το βραβεία καλύτερης ταινίας.

Στην κούρσα για τα φετινά Όσκαρ, οι κριτικοί βράβευσαν ακόμη τον σκηνοθέτη του Social Network Ντέιβιντ Φίντσερ, καθώς και τον σεναριογράφο της ταινίας Άαρον Σόρκιν.

Στην παραλαβή του βραβείου του, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Άαρον Σόρκιν αναφέρθηκε και στον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος δεν συνέβαλε στα γυρίσματα της ταινίας.

Πάνω στη σκηνή ο Σόρκιν χαρακτήρισε τον Ζάκερμπεργκ «έναν εξαιρετικό ηγέτη» και «αλτρουιστή» και πρόσθεσε  πως «όλοι σου χρωστάμε ευγνωμοσύνη» για τη δημιουργία ενός site που έχει ριζώσει τόσο στην κοινωνία.

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού κέρδισε ο Κόλιν Φερθ για την ερμηνεία του στον Λόγο του Βασιλιά , ταινία που κέρδισε και το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Η Νάταλι Πορτμαν, η οποία πρόσφατα αποκάλυψε πως είναι έγκυος και πρόκειται να παντρευτεί, κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ερμηνεία της στο δράμα του Αρονόφσκι Μαύρος Κύκνος.

Η άλλη κερδισμένη ταινία των βραβείων ήταν το δράμα The Fighter, το οποίο κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ομαδικής ερμηνείας, β’ γυναικείου ρόλου και β’ ανδρικού ρόλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ