Σημαντικά ενισχυμένοι σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τετάρτη, καθώς η δημοπρασία των πορτογαλικών ομολόγων κρίθηκε ικανοποιητική. Στο πράσινο και η Γουόλ Στριτ, μετά και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Ο πορτογαλικός δανεισμός οδήγησε υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές με πρώτες την Intesa Sanpaolo, Unicredit, Banco Santander (κοντά στο +10%) ενώ και οι μετοχές των Commerzbank, Societe Generale, Deutsche Bank, Lloyds, Barclays κατέγραψαν σημαντική άνοδο.

Παρόμοιο το κλίμα και στη Νέα Υόρκη, όπου τις μετοχές των χρηματοπιστωτικών ευνόησε και η αναβάθμιση των μετοχών του κλάδου από τη Wells Fargo. Στο πράσινο οι μετοχές των Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan.

To θετικό κλίμα συνέχισε και η έκθεση της Fed, στην οποία διαπιστώνεται ενθαρρυντική ενίσχυση της αμερικανικής μεταποίησης και κατανάλωσης τους δύο τελευταίους μήνες του 2010.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,8% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 2,15%. Άνοδο 0,6% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.755,44 μονάδες με άνοδο 0,72% και ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,7%. Με άνοδο 0,9% έκλεισε ο S&P500.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ