
Δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες για την εξαγορά της «Γερμανός» από την Cosmote
Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την εταιρεία «Cosmote». Ο ανακριτής που είχε χρεωθεί την δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο Π.Βουρλούμης, ο Ευαγ.Μαρτιγόπουλος και ο Παν. Γερμανός. Στο πλαίσιο δε της ανάκρισης διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη το πόρισμα της οποίας καταλήγει ότι από την επίμαχη αγορά δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο.
Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την εταιρεία «Cosmote».
O 20ος Τακτικός Ανακριτής που είχε χρεωθεί τη σχετική δικογραφία για την επίμαχη εξαγορά, η οποία ολοκληρώθηκε πριν περίπου πέντε χρόνια έναντι 1,3 δισ. ευρώ, κρίνει πως τα στοιχεία της υπόθεσης δεν επαρκούν, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες σε βάρος των 18 κατηγορουμένων.
Για την υπόθεση είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και χειραγώγηση μετοχής.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, Ευαγ. Μαρτιγόπουλος, και ο επικεφαλής της επιχείρησης «Γερμανός», Παν. Γερμανός.
Στο πλαίσιο της ανάκρισης διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη το πόρισμα της οποίας καταλήγει ότι από την επίμαχη αγορά δεν προέκυψε ζημία για το Δημόσιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστρία: Ποντικοφάρμακο βρέθηκε σε βάζο βρεφικής τροφής – Η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις τροφές της
- Φορεσιά πολέμου
- Γιορτή σήμερα 20 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]
- Ανταρκτική: Το ακραίο σχέδιο για να αποτραπεί η άνοδος της στάθμης της θάλασσας
- Μπενίτεθ: «Το πρώτο γκολ άλλαξε το παιχνίδι…»


