Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν
Άλλη μία πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε δημόσια λουτρά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν. Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή 1.400 πεζοναυτών στη συγκεκριμένη επαρχία.
Άλλη μία πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν. Βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε δημόσια λουτρά, στην πόλη Σπιν Μπολντάκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ, στόχος της επίθεσης ήταν ένας διοικητής της αστυνομίας που βρισκόταν μέσα στο κτήριο. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι μεταξύ των θυμάτων.
Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή 1.400 πεζοναυτών στη συγκεκριμένη επαρχία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, οι δυνάμεις των πεζοναυτών «θα ξεκινήσουν να φθάνουν στην περιοχή το νωρίτερο στα μέσα Ιανουαρίου» και «θα αναπτυχθούν κυρίως στο νότο, γύρω από την Κανταχάρ, όπου οι ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει τα στρατεύματα τους αρκετούς τελευταίους μήνες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση